Gyakorlati hely keresés, avagy a “csak kávét főznöm ne kelljen” probléma

Gyakorlati helyet keresni mindenkinek nehéz. Pláne ha fogalmad sincs, hogy igazából hol kezdd, írja Anna, aki jelenleg is a GroupM Akadémián gyakornokoskodik.

A Professzoraid mondogatják, hogy jó lenne, vagy esetleg kötelező is az egyetemen. Felrémlik előtted a filmekből ismert összes jelenet, ahol egy gyakornok különböző megpróbáltatásait mutatják, legyen az kávéfőzés, végtelen adatbázis-szerkesztés, vagy lóti-futi a főnököd dolgai után. Ilyenkor mindannyiunk első gondolata: Csak ezt ne!

Most végeztél az egyetemen, vagy még hátra van néhány félév? Szeretnél valami tapasztalatot szerezni, mert az egyetemen nem adnak túl sok gyakorlati tudást? Rohadtul nem akarsz “adatbázist frissíteni” vagy “adminisztrációs feladatokat” ellátni egy multinál?

Egy cipőben járunk. Én is küzdöttem a fenti problémákkal. Többször nekiültem, hogy megtaláljam “a tuti gyakorlati helyem”-et, azt a megfoghatatlan dolgot, amit magamnak sem nagyon tudtam definiálni. Csak azt éreztem minden állásajánlat elolvasása után, hogy “Ez nem az.” Azután leültem a laptop elé kb. negyedszerre és elkezdtem böngészni a Corvinus karrierhírleveleket. Azt gondoltam, hogy itt tuti kell lennie valami jónak, esetleg marketingesnek, valaminek, amiben fejlődési lehetőség van, amiből tanulhatok, és amiért esetleg még fizetnek is. Hát igen, voltak elvárásaim. A negyedik karrierhírlevél precíz végigböngészése után kezdtem  kétségbeesni.

Ha Te is végig jártad ezt az utat, akkor ne aggódj, jó helyen jársz. Ez “Az.”  Megtaláltad azt a helyet, amit eddig kerestél. Legalábbis én úgy éreztem, amikor az egyik hírlevélben rátaláltam az Akadémiára. És azóta is így érzem. Örülök, hogy nem kellett leadnom a fenti elvárásaimból és többet tanulhattam itt az elmúlt 3 hónapban, mint amennyit az egyetemen tanultam egy félév alatt. Szerintem Te is jelentkezz. Nekem bejött. 🙂

Ha Te nem jártad végig a fenti tortúrát, akkor a szerencsések egyike vagy! Adj hálát Istennek, és ne keress tovább, jelentkezz és figyeld a telefonod! 🙂

– Michels Anna, GroupM Akadémia 2017/3 csoport

Jelentkezem a MediaAllStar gyakornoki programba >>>

 

Illusztrációk forrásai:

http://www.slashfilm.com/devil-wears-prada-musical/

https://media.giphy.com/media/JikDjBv2BEvLi/giphy.gif

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.