“Az egyik legnagyobb motiváló erőt számomra az oktatók jelentették”

Viki két éve azt érezte, a GroupM Akadémiát neki találták ki, és azóta is nálunk dolgozik. Tudást és barátokat is szerzett a képzés során.

Sziasztok,

Kovács Viktória vagyok, 2019 júniusában végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási és menedzsment alapszakán, szakdolgozatomat pedig marketing témakörből írtam. Viszonylag hamar nekikezdtem diplomám megszerzése után az álláskeresésnek, azon belül is a marketing volt az, ami igazán érdekelt, éppen ezért a mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor legelőször szembejött velem a GroupM Akadémia MediaAllStar gyakornoki programjának felhívása: “Mintha miattam írák volna” – gondoltam magamban. Friss diplomásként nagyszerű lehetőségnek és kihívásnak tartottam, amivel úgy éreztem csak nyerhetek szakmailag. Számomra akkoriban nagyon nagy pluszt jelentett, hogy a képzés a munka előtt már elméleti tudást és tapasztalatot ad a médiapiacról, mielőtt el is kezdenék ügynökségnél dolgozni.

A két hónapos intenzív képzés alatt lehetőségem volt a reklámpiac világáról átfogó képet szerezni, valamint az elméleti és gyakorlati feladatoknak köszönhetően megismerni a médiatervezői és -vásárlói szakma alapjait. Az Akadémián az egyik legnagyobb motiváló erőt számomra az oktatók jelentették, akiknek a mai napig hálával tartozom. Odaadóan segítettek minket és fordulhattunk hozzájuk szakmailag és emberileg egyaránt.

Az Akadémia után a Wavemaker médiaügynökségnél kezdhettem meg pályafutásomat junior médiavásárlóként lassan két éve már. Számomra nagy öröm volt az, hogy már rálátást kaptam az Akadémián, mivel is foglalkozik egy médiavásárló és emlékszem, mikor elkezdtem a munkámat, még jobban berögzültek a megszerzett ismeretek.

E sorokat olvasva pedig bátran felteheted nekem a kérdést: valóban megérte az akadémiai képzés? A válaszom egyértelműen: igen! Hiszen az Akadémia azért van, hogy szélesítsd szakmai tudásod, megalapozd és elmélyítsd az Excel csínját-bínját, első kézből tapasztalatot szerezz a médiapiacról, amivel előnyként indulhatsz az ügynökségi világba, valamint nem utolsó sorban persze új barátokra/kollégákra lelhetsz.

Élj bátran a lehetőséggel és jelentkezz most!:)

– Kovács Viktória, Junior Media Buyer @ Wavemaker, a MediaAllStar program korábbi akadémistája

Jelentkezem a GroupM Akadémia MediaAllStar gyakornoki programjába >>>

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.